Deliveries In The Rear

Dags att dra in lite serier kanske med? =)

image240

Hoppsan

Jag måste erkänna att jag har varit enormt dålig på att få med vad som händer i livet nu det senaste. Men ska vi tta det kortfattat så är det kaninfester, jobbsökande och en hel del korttagande. Var ju ute på Tjörn bland annat och här kommer det några bilder därifrån.

image234
image235
En av mina absoluta favoritbilder med min kamera ^^ Synd att håret liger så konstigt bara =P

image236
image237
image238
image239

Fint eller hur? =) Var grymt skönt att komma ifrån "ljuden" här hemma. Ja, som sagt, inte mycket som händer, eller ja, inget ovanligt som händer, förutom kaninfesterna då. Men jag ska nog göra ett mer utförligare inlägg så snart som möjligt.

// Chrille

Guitar Hero 2 - Playstation 2



image232Musikspel har blivit en populär och omtyckt genre i spelvärlden de senaste åren och den första stora lanseringen i Europa med detta var Singstar för Playstation, 2004. Ett karaoke spel som tog norden med storm, samt även ett sätt för artister att visa upp sin musik. Inte långt därefter kom Donkey Konga till Gamecube där man, på små mini-kongotrummor, skulle slå och klappa i takt, på rätt ställe, till en stor samling låtar, rätt så underhållande om man har en någorlunda taktkänsla.
image215
På detta så följdes uppföljare såsom Singstar Rocks och Legends bland andra. Även nya spelsätt med trummorna infördes, Donkey Kong Jungle Beat, där man styrde Donkey Kong genom diverse plattformsbanor. Ett spelsätt som höll för stunden, men som Nintendo inte satsade speciellt mycket på, istället blev det Donkey Konga 2 och 3.

Guitar Hero vågar jag nog kalla är en kopia av Donkey Konga. Men inte på det sättet att man hänger den på en snara i en stekhet öken för att lämna den i skam, utan mer att den har vunnit världsmästerskapet och knuffar ner Kong från sin tidigare ensamstående förstaplats, för inte fanns det något mer spel som var i den här kategorin? Guitar Hero är rockigt, roligt och lagom svårt för alla åldrar, i alla fall de över 5.

Så, vad går det ut på, vad gör man? Jo det ska jag tala om för er. Med spelet så får man med en gitarr, dock ingen med glansig röd lack och fina högkvalitets strängar, utan en av plast med tillhörande klistermärken med figurer av eld och dödskallar. Men känslan att trä på axelbandet runt huvudet och dra ut rätt höjd så att man inte får ont någonstans, var nu än det skulle kunna vara, är speciell.

image230Om du är själv första gången du spelar det så är det "Career" som gäller. Du kommer börja i en sunkig bar där kvarterets värstingar befinner sig varje kväll. Det är med dina fingrar som det hänger på nu. Plastgitarren då, består av fem fretsknappar, en strumbar, start, select och en whammy bar. Målet är att på tonerna, som kommer på gitarrhalsen på skärmen, hålla in rätt ton och slå på strumbaren. Strumbaren fungerar alltså som om du slår på strängarna på en riktig gitarr, du kan slå både upp och ner på denna. Genom att hålla ner en fretsknapp så hålls tonen som du ska spelas ned. Exempel, håll ner grön fretsknapp och slå med strumbaren när den gröna tonen kommer i den ring nederst som är grön. Totalt finns det som sagt fem stycket fretsknappar och alla kan vara svårt att hantera till en början då man lätt tappar bort sig i förflyttningarna.

image231
Blå, röd, gul, blå .... Nej fan!



image226Med hur man ska ta sig till väga någorlunda förklarat så är det vidare till det runt omkring halsen. Till vänster, som de flesta nog redan har förstått, så finner du din poäng, en bra grej om du inte har några vänner att spela mot. Under poängen så finns det en multipler, vilket fördubblar, tredubblar eller till och med fyrdubblar dina poäng på varje not du träffar. Dock så måste du träffa en viss mängd noter för att nå upp till de olika nivåerna. Till höger så ser du den viktigaste delen, rockmätaren. Går denna i botten så är du körd, dina poäng förgäves och en gitarr i väggen. Du har dock en räddare i nöden, om du har lyckats med att ta alla specialnoter det vill säga. Dessa har en stjärnform istället för att vara traditionellt runda och kommer oftast i rad. Sätter du alla i rad, kan komma och kallas combo, så får du en mängd starpower som används för ytterligare multiplers, upp till åtta gånger, eller som en livboj med motor ute på Atlanten som snabbt tar dig tillbaka på säker mark i det gröna, du måste förstås fortsätta spela på som vanligt för att mätaren ska gå upp och rikta gitarren mot skyarna för att aktivera det. Mätaren pumpas neråt under en viss tid och alla noter blir ljusblåa istället för sina ordinarie färger och när den är tom så är det bara att försöka skaffa det igen.


image223Multiplayer-läget är roligt, bra och aningen ännu mer rockigare. Du kan möta din kompis i en duell, vill du ha det svårare än din vän så är det bara att välja en svårighetsgrad eller två högre medan din kompis kan välja en lägre. Detta är dock begränsat med att man ofta spelar olikaimage229 partier i låten och man kan ibland få väldigt långa pauser i låten och därmed tappa starpower om man har igång det då. Det finns även ett otroligt läckert samarbetsläge där man kan välja att spela ledgittar, rytmgitarr eller bas, grymt kul finess som jag hoppas att de bevarar i 3:an. Även i detta läget kan spelare välja den svårighetsgrad som man är kapabel till.


image233
"Spela inte fel så vi förlorar multiplern nu du!"

Det finns även en träningsdel där du lär dig spelets grunder, hur man spelar bland annat, men också lite tips och tricks som kommer göra det enklare att spela igenom solon. Här finns också en chans att spela igenom låtar utan press av rockmätaren, mest för att pricka den del som du har haft svårt för vanligtvis i, om du vill, en nedsatt takt.

Det är mycket färger och blinkande i spelet, med en kombination med gitarren så blir det rätt så snurrigt efter några låtar och det kan hända att golvet till slut ser ut att röra på sig. Men det får man ta, ska man bli en rockstjärna så krävs nog mycket mer än så. Och så ett utryck som säkert de flesta recensioner har använt sig av för det här spelet.

Rock on!

5/5
Glada färger med en rockig attityd //Chrille

Lista

Jag är egentligen inte en sådan som gör sådana här listor som kommer nu nedan. Men denna är ju ändå speciell. Den handlar ju med musik.

1. Sätt din musik på blanda.
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.
3. Använd sångtiteln som svar på frågan.
4. Fuska inte.

1. Hur mår du idag?
Hear You Me - Jimmy Eat World

Okej, kanske inte världens bästa låt eftersiom den handlar om någon som har dött =/

2. Kommer du komma långt i livet
No Bravery - James Blunt

Hmm, ja vad ska man säga?

3. Hur ser dina vänner dej?
Saturday Night - McFly

Den första som är någorlunda rätt, visst umgås vi oftast här på lördagar? ;-)

4. Kommer du gifta dej?
Stay Real - Sebastian Karlsson

Svaret kan väl både var "ja" och "nej" då va?

5. Vad är ditt livs themesong?
Stranger In Moscow - Michael Jackson

Tja, vad man kan säga klockren, i alla fall för tillfället

6. Vad är ditt livs historia?
How I Go - Yellowcard

Mm, kan inte bli mycket bättre förklarat

7. Hur är skolan för dej?
Freeway - Erik Segerstedt

Haha, ja den var rolig =)

8. Hur kan du komma framåt i livet?
Still My World - Andreas Johnson

Tja, varför inte?

9. Hur kommer imorgon vara?
Monkey Business - Michael Jackson

Jaha? :-|

10. Vad är det bästa med dina vänner?
All About You - McFly

Naw, kan det bli gulligare? Nä men allvarligt det är ju så =) .. Tillägga att på systerns lista så kom "All the Same - Sick Puppies" vilket jag såg lite smålustigt

11. Vad finns i lager för nästa vecka?
Drifting - Yellowcard

Med vad? Cykeln?

12. Vilken låt beskriver dig bäst?
Straightjacket Feeling - The All-American Rejects

Kanske? Your call

13. Hur är det med ditt liv?
Girlfriend - Michael Jackson

Uuursäkta?

14. Vilken sång kommer spelas på din begravning?
Til Kingdom Come - Coldplay

Åh, perfekt! "I feel my time, my time has come"

15. Hur ser världen dig?
Cheater - Michael Jackson

Jaha ja, förlåt att jag är bra på spel ;-)

16. Kommer du ha ett lyckligt liv?
Do What You Want - Andreas Johnson

Tack! ^^

17. Vad tycker dina vänner om dig?
Sunset Driver - Michael Jackson
Your call, again

18. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
She Falls Asleep - McFly

Hmm, the sleeping beauty

19. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
Breakdown - Chris Daughtry

Mja, inte den bästa riktigt

20. Har du en djup och mörk hemlighet?
Don't You Know Who I Think I Am? - Fall Out Boy

Ännu mer klockren än den innan, denna är nog den bästa hitills

21. Brukar folk i hemlighet fantisera om mig?
A Moment Like This - Kelly Clarksson

Moaha! Är det så det är!

22. Hur kan jag göra mig själv glad?
Goodbye My Lover - James Blunt

Skadeglädje?

23. Kommer jag någonsin ha barn?
Intermission - PANIC! At The Disco

Hahaha

24. Vad är några bra tips till mej?
If You Don't, Don't - Jimmy Eat World

Okej, bra tips ^^

25. Hur kommer jag att bli igenkänd?
I've Got All This Ringing In My Ears And None On My Fingers - Fall Out Boy

Hör fan inget, men ringar har jag ju inga

26. Vad är min danssång?
Down On My Head - Yellowcard

Mjaaa, nääästan så att jag tar nästa låt, men regler är ju regler. *Fnissah* lugnt nu.

Neverstore - Sevenhundred Sundays

Svensk punkrock när det är som bäst, upptempo som det ska vara och en viss likhet till Green Day. Bandet är från Skövde och bildades år 2000 tills de nu i januari så har de släppt sin första skiva "Sevenhundred Sundays", vilket har lyckats bra mycket bättre än de flesta som släpper sin första. Dock så har det ju tagit ett tag. Så till låtarna då. Vissa kan kännas tröga och långsamma men har man hört "Racer" på skivan så gör det inget, den är nämnligen kaxig på sitt sätt. Texterna för övrigt är bra, vissa kaxiga som sagt, andra kan tyckas komiska. "Another sentimental argument" är väl vad man kan kalla en "ta hand om världen"-låt, lyssna eller sök upp texten på den  Och en sak är säker, detta är definitivt ett band som jag ska hålla utkik efter

image214


  • 1. Stop waiting
  • 2. All star loser
  • 3. So much of not enough
  • 4. Stay forever
  • 5. Nanana
  • 6. Another sentimental argument
  • 7. L.Y.D.
  • 8. Racer
  • 9. On your side
  • 10.Golden youth
  • 11.Last goodbye  

Sveriges motsvarighet till Green Day i musikstil, helt klart.

(Feedback vore fint att få, bra/dåligt, känner på mig att det inte är "görbra")


Hmm

Efter en stor efterkänning om hur den här bloggen ska fortsätta så har jag nog kommit fram till att det kommer att komma mycket mera recensioner nu, eftersom efter det jag har skrivit nu har jag fastnat lite för detta. Sen visst kan man tröttna på att skriva för en stund men jag kommer ändå att fortsätta. Tar det för lång tid så får ni skälla på mig. Ska väl även försköka med att få in lite filmrecensioner med. MEN, ni får inte komma och säga att spelet/musiken, plattan/filmen är gammal, det vet jag väl så väl själv menar jag. Filmer kommer nog ligga i "gammalt" eftersom jag egentligen inte är så hyperintresserad av dem (som de flesta vet). Men jag ska göra goda försök till att göra recensionen bra och att inte reta upp er för mycket om jag tycker filmen är dålig.

Men som sagt, spel och musik kommer det förmodligen komma mest utav eftersom det är det jag håller på med på min fritid, i ensamheten det vill säga. Men grabbar, vi måste ju ordna en tvspelskväll snart, det var ju ändå ett tag sedan. Vart vet jag dock inte men det spelar för mig ingen större roll men det var faktiskt längesedan vi var hos mig, Mario Kart 64 populärt fortfarande?. Nä men självklart finns det andra spel här med =). Så, hör av er om ni vill hitta på något snart, jag är i alla fall sugen!

Well, iväg för att kolla om man har något i hyllan att skriva om!

Ciao!

image213

Cute Is What We Aim For - The Same Old Blood Rush With A New Touch

image210

Genom att spela spel och att se på filmer så kan man ibland hitta en låt som man tycker är bra. Det behöver inte vara en som spelas i eftertexterna, inte heller den som spelas först.

Detta band, "
Cute Is What We Aim For", har jag dock inte hört i någon film, vad jag kan komma ihåg. Jag hörde nämnligen en av deras låtar i Electronic Arts nya "NHL 07" och tyckte att det var en bra låt. När jag väl fick tag på plattan så visade det sig att även andra låtar var hyffsade. Inte speciella på något vis, bara sådana som man kan spela i högtalarna utan att man bryr sig om hur det låter. Musik som man kan ha på i alla lägen helt enkelt.

image212

Klassen är väl på gränsen till collegerock/pop, om den inte väl är det, hör och bedöm själva, ska inte ge er en uppfattning, det ska ni skaffa själva. Låten som jag hörde i spelet heter "There's A Class For This" och är enligt mig den låten som är bäst, detta är nog mycket för att jag inte har lyssnat på resten lika mycket än så länge, men många låtar ligger bra till än så länge. Men gillar man stilen "Rock/pop" så är skivan att rekommendera att lyssna på.

image211
  1. Newport Living
  2. There's A Class For This
  3. Finger Twist & Split
  4. Risque
  5. Sweat The Battle Before The Battle Sweats You
  6. The Fourth Drink Instinct
  7. Sweet Talk 101
  8. The Curse Of Curves
  9. I Put The "Metro" In Metronome
  10. Lyrical Lies
  11. Moan
  12. Teasing To Please (Left Side, Strong Side)

Saints Row - Xbox 360


image205


Många GTA (Grand Theft Auto) kopior finns det gott om, bara att nämna Mafia eller Driver serien. Men Saints Row är ändå den första i genren på 360'n. Du börjar med att hamna mellan ett gängbråk mellan tre olika gäng. Westside Rollerz, Vice Kings och Los Carnales, desa är tre av de fyra huvudgängen i spelet och staden, den ena skjuter den andra i den första videosekvensen. Det slutar så småningom med att du får ett förslag om att bli rekryterad i ett ytterliggare gäng, nämnligen Third Street Saints, när man har blivit räddad från döden av Troy och Julius, ledaren i Saints och det minsta du kan göra efter att ha fått ditt liv räddat är att gå med.

image207


Du har dock all tid i världen på dig att göra som du själv vill innan du vill förena dig med Saints. Detta mest för att du ska lära dig hur spelet funkar. Visst är det en kopia av GTA men dock en bra sådan. Vissa finesser har man lagt till och att vara först med denna typen av spel kan vara en bra sak med tanke på hur stor press Rockstar har med GTA.

Men nog om det, det är ju ändå Saints Row jag ska skriva om. Finesser var det och visst, vissa av dessa finns redan i andra spel (som Racing i GTA. GTA verkar alltid komma först). "Activities" heter de och bidrar till en mycket stor del av hela spelet. Det är dessa som gör att du kan spela vidare på själva huvuduppdragen. Från dessa får du nämnligen "Respect" som du konstigt nog, tycker jag, spenderar på uppdragen. Ska man få mindre "respekt" av att göra uppdrag? Men jag ska inte klaga, detta gör nämnligen till att spelet sticker ut lite granna. Aktiviteterna är så roliga och varierande att man nästan inte kan sluta spela dem även om att man ständigt inte klarar just den nivån av dem. På varje finns det nämnligen åtta olika nivåer, om jag ska ta ett exempel som kan vara lätt att förstå så ska jag väl ta ett moment som ' Hijackin' '. Precis som det låter så ska du stjäla bilar och uppdragen blir stegvis svårare och med uppmärksamhet av både polis och gäng. Första graden är såklart lättast med "bara" en nivå i "notority" som det kallas när man jagas av antingen ett gäng eller polis, och som alla andra spel så blir det svårare och svårare ju mer du klarar. När du klarar uppgiften så får du en viss mängd pengar och respekt, respekten varierar även på hur du klär dig och tatueringar bland annat.

image209
Du har även oändliga möjligheter att skapa en karaktär som just du vill ha

Spelets story är suverän om än lite kort, men vad gör det när det finns så mycket att göra? 70-75% av spelet är själva storyn. Resten är "Activities" och olika samlarobjekt som cd:s och "tags" som är utspridda över staden. Du kan även på natten råna butiker som du i vanliga fall kan handla vapen och kläder i, detta butik efter butik om du så önskar, men prylarna är inte dina förrens du har lämnat av dem vid ett speciellt ställe. Du kan även råna butikerna på dagen men det utger inte samma effekt som under natten. Delvis med respektmätaren men också med känslan att jagas, att jagas i mörkret, att driva polisen till vansinne.

Men känslan att spränga en bil med en RPG är obeskrivlig, och snyggt, ja jag vet, jag är sadistisk, men då får jag ta det. Kanske tar jag ut mina arga känslor i spelet och inte på någon annan och kanske det är bra vad vet jag. Jag vet bara att Saints Row har gett mig 20, om inte 30, timmar av ren spelglädje och det tackar jag för. Även om detta är en kopia så vill jag inte kalla den sådan, det är Saints Row helt enkelt. Volotion har gjort ett bra första jobb till Xbox 360, samt att det även är en bonus att
Mila Kunis gör en av rösterna i spelet.


4/5

// Chrille

image208

Hojoj!

Tiden bara flyyyger iväg nu ju, börjar jag bli gammal? Nja, får inte hoppas det i alla fall, jag står fortfarande på båda benen. Så jag tänkte att helgen som kommer så ska jag skriva i alla fall, inte idag, har inte lust med detta.

Tjing!

Why the hell is this world not heading forward
Open your eyes and realise that we are tearing it apart
Time to act now cause we only got this planet
Do or die but don't deny the fact that we are the once to blame